Πως να χρησιμοποιείται Διαφορετικούς Ασυρμάτους ή Διαφορετικα Callsing στον Ιδιο Υπολογιστή


Θεωρία

Το WSJT-Χ Εγκαθίσταται στο δίσκο στο c:/Wsjt directory. Σε αυτο το directory υπάρχει μόνο οτι χρειάζεται για να 'Τρέξει' το πρόγραμμα. Ολα τα δεδομένα που σώζει ,οπως το LOG σε ADIF των επαφών σας, αλλά και ότι κατεβάζει απο το Internet οπως τη λίστα όσων έχουν LOTW, τα κρατά στο c:/users/ΤΟ_Login_σας/AppData/Local. Σε αυτο το directory ολα τα προγράμματα , συνήθως , σώζουν τα δεδομένα τους. Με το 'κόλπο' που θα σας πώ εδώ το WSJT θα δημιουργήσει ενα directory για κάθε ασύρματο ή callsign που θα δηνιουργήσετε.

Ολα τα προγράμματα μπορούμε να τα εκτελεσουμε με το ονομά τους αλλα μπορούμε αν το προγραμμα το υποστηρίζει να προσθέσουμε και 'διακόπτες''. Αν για παραδειγμα καλεσουμε το word σαν 'Word test.doc' τοτε το WORD θα ανοιξει με φορτωμένο το αρχειο κειμένου test.doc.

Το ιδιο ισχύει και με το WSJT-X. Μπορούμε να το καλέσουμε με ειδικό τροπο έτσι ωστε να χρησιμοποιησει ενα αλλο χωριστο configuration. Το Κόλπο ειναι αυτο C:\WSJT\wsjtx\bin\wsjtx.exe --rig-name=TS950sdx

Για διαφορετικό callsign καλεστε το ετσι C:\WSJT\wsjtx\bin\wsjtx.exe --rig-name=SX200AGW
WSJT Multiple Radios

WSJT Multiple Calls

6

 


Βήμα 1ο

Ανοίξετ το File Explorer και πάντε στο c:\WSJT\wsjtx\bin\ εκει μέσα θα βρείτε το έκτελέσιμο αρχείο του wsjt "wsjtx.exe". Κάντε [Δεξί Κλίκ] και επιλέξτε Sendto Desktop. Οπως στην εικόνα δίπλα.

WSJTX Multiple radios Step 1

 


Βήμα 2ο

Στο Desktop βρείτε το εικονίδιο του wsjt και καντε το[Δεξί κλίκ]. Στο πεδίο target προσθέστε μετα απο ενα κενό το --rig-name=SX200AGW πατήστε ΟΚ και έτοιμοι.

WSJTX Multiple radios Step 2